Mâine vin rezultatele la analiza portocalelor din cazul bebeluşilor bolnavi. DSVSA măsoară doar nivelul de pesticide din fructe

Luni dimineaţă, Direcţia de Sănătate Publică Argeş a făcut publice rezultatele analizelor de apă potabilă de reţea sau din sursă proprie, a apei îmbuteliate şi a laptelui praf incriminat că ar putea fi sursa de îmbolnăvire cu bacteria E coli a bebeluşilor din Argeş.

În paralel, Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Argeş a recoltat şi face analiza portocalelor vândute într-un lanţ de supermarketuri din judeţ (care are magazine în Topoloveni, Curtea de Argeş, Câmpulung, Mioveni şi Piteşti), acestea fiind suspecte, după declaraţiile unor părinţi. DSVSA măsoară însă doar nivelul de pesticide din aceste fructe.

„Noi ne-am autosesizat după ce am auzit declaraţiilor unora dintre părinţi, cum că ar fi dat copiilor portocale. Nu prea bat însă cu alte declaraţiile, ale altora, care spun că nu au hrănit copii cu aşa ceva… Oricum, noi am recoltat probe de portocale de la mai multe magazine şi le lucrăm. Numele acestora nu le putem face publice, evident. Dar noi nu putem măsura decât nivelul de pesticide, pentru a vedea care  e calitatea fructelor din import, dacă se încdrează în norme! Azi după-amiază sau cel târziu mâine vom avea rezultatele!” ne-a declarat dr. Dănut Lupu, directorul DSVSA Argeş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here