Mâine va fi testat tot personalul Spitalului Militar Pitești. 10 persoane sunt deja infectate cu coronavirus

0
1318

Mâine va fi testat tot personalul Spitalului Militar Pitești. 10 persoane sunt deja infectate cu coronavirus. “Ca urmare a faptului că doi angajați ai Spitalului Militar de Urgență “Dr. Ion Jianu” Pitești aflați în izolare la domiciliu, au raportat, în perioada 8-13 mai, simptomatologie respiratorie specifică COVID-19, confirmată ulterior, în urma testelor PCR și examinare CT efectuate, conducerea spitalului a demarat o anchetă epidemiologică pentru depistarea contacților acestor angajați, în urma căreia au fost confirmați ca pozitiv încă opt angajați din rândul personalului medical și administrativ aflat, de asemenea, în izolare la domiciliu” se arată într-un comunicat oficial al Spitalului Militar.

Datorită măsurilor de prevenție luate cu promptitudine la nivelul spitalului, s-a reușit menținerea funcționalității complete a insituției medicale cu toate secțiile și compartimentele. În continuare, se aplică măsuri active de prevenție constând în monitorizarea zilnică a întregului personal, efectuarea triajului epidemiologic la accesul în spital, reinstruirea personalului privind gestionarea simptomelor de infecție respiratorie și asupra portului echipamentului de protecție de către medicii epidemiologi și dezinfecția tuturor suprafețelor din spital.

“În paralel cu testarea personalului identificat în cadrul anchetei epidemiologice, ca măsură de prevenție suplimentară, conducerea spitalului militar a dispus testarea tuturor persoanelor din blocul alimentar, blocul operator, ATI și secția chirurgie, rezultatele acestora fiind negative și, prin decizie a Comitetului Director, s-a hotărât ca vineri, 15 mai, să fie testat întregul personal din toate secțiile, compartimentele, birouri administrative care și-au desfășurat activitatea în ultimele 14 zile” se mai arată în comunicat.

Cele zece persoane confirmate pozitiv sunt internate și se află, în prezent, în stare bună la Spitalul Județean de Urgență „Nicolae Bălcescu” din Pitești și la secția de boli infecțioase a Spitalului Orășenesc Mioveni pentru tratament de specialitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here