Polițiștii împreună cu celelalte strucuturi cu care se acționează în sistem integrat, sunt în continuare la datorie pentru verificarea respectării normelor legale de prevenire a răspândirii și limitare a infectării cu virusul SARS CoV-2.

În ultimele 24 de ore, au fost organizate și desfășurate 28 de acțiuni punctuale (din care 25 de acțiuni independente ale polițiștilor, 2 acțiuni cu reprezentați ai instituțiilor M.A.I. – jandarmi și pompieri argeșeni, și una cu reprezentanți ai altor instituții – Poliție Locală, A.N.S.V.S.A., D.S.P., R.A.R., etc.), fiind vizate, în special zonele aglomerate, zonele de agrement, centrele comerciale, restaurantele și mijloacele de transport în comun, atât în mediul urban, cât şi în mediul rural.

În ziua precedentă, 105 societăți comerciale au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor organizatorice specifice, a programului de lucru și în privința respectării măsurilor de protecție de către personal și clienți. 

Au fost verificate, în total, 1.020 de persoane şi 124 de mijloace de transport în comun.

Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii au aplicat 17 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 1.500 de lei, toate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecție individuală, prin nepurtarea măștii de protecție în spațiile pentru care există această obligație.

“Având în vedere că virsul este în continuare prezent, vă recomandăm să nu vă expuneți la riscul de a vă infecta. Reamintim că o serie de măsuri de prevenire a răspândirii acestuia sunt în continuare valabile, printre acestea fiind și restricția organizării și participării la evenimente private, limitarea programului operatorilor economici, dar și purtarea măștii în spațiile închise și în spații deschise aglomerate cum sunt piețe, stațiile mijloacelor de transport în comun aglomerate, precum și în centre comerciale și în interiorul autobuzelor și microbuzelor”, transmite IPJ Argeș. 

Comments

comments