Mai mulți șoferi lăsați fără permis de polițiștii argeșeni

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti, au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate peste 100 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 30.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 11 permise de conducere și au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.

„Recomandăm tuturor participanților la trafic să respecte regulile de circulație și să adopte un comportament preventiv în deplasări, mai ales în condiții metei ce limitează vizibilitatea sau aderența la carosabil”, transmite IPJ Argeș.

Conducea cu viteză excesivă

Pe 18 aprilie, poliţiştii Biroului Rutier Pitești au depistat un bărbat de 25 de ani, din București, care conducea un autoturism pe strada Calea Câmpulung din Pitești, fiind înregistrat cu aparatul RADAR cu viteza de 120 km/h.

Conducătorul auto a fost sancţionat cu amendă în valoare de 1.305 lei, conform OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice, iar permisul de conducere i-a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare.

Conducea fără drept

Pe 18 aprilie, poliţiştii din cadrul Secției de Poliție Rurală Albeștii de Argeș au depistat o tânără de 22 de ani, din comuna Dăești, județul Vâlcea, care conducea un autoturism pe raza localității Corbeni, fără a poseda permis de conducere.

Totodată, din verificări a reieșit faptul că autoturismul i-a fost încredințat, spre a fi condus, de un bărbat de 27 de ani, din Corbeni.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335, alin. 1 și 3 din Codul Penal, iar verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.

Conducea sub influența alcoolului

Tot pe 18 aprilie, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Mioveni au depistat un bărbat de 40 de ani, din Topoloveni, care conducea un autoturism pe strada Colibași, din Mioveni, în timp ce se afla sub influența alcoolului.

Bărbatului i-au fost recolate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar permisul de conducere al bărbatului a fost reținut, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație. (foto ilustrativ) 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here