Mai mulți patroni din Argeș, amendați pentru că se foloseau de muncitori ”la negru”. În vederea diminuării numărului de persoane ce desfăşoară muncă nedeclarată, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Argeş a efectuat 133 de controale în luna septembrie. Astfel, la un număr de 11 angajatori sancționați, au fost identificate prestând muncă nedeclarată un număr de 26 persoane. Au fost date amenzi în valoare de 340.000 lei.

Principalele domenii de activitate în care au fost constatate deficienţe: comerț, confecții, prelucrare lemn, service auto; alimentație publică, transport; spălătorii auto; construcţii, protecție și pază.

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate 143 de controale. Au fost aplicate 19 amenzi, valoarea totală a acestora fiind de 77.000 lei. Deficienţele constatate în urma controalelor: lipsă instruire SSM; lipsă control medical periodic; neprezentare documente; lipsă echipament individual de protecţie; lipsă evaluare riscuri.

Principalele domenii de activitate în care au fost constatate deficienţe: comerț, alimentație publică, instalații electrice, spălătorii auto; construcţii, protecție și pază, transport, confecții textile, distribuție mărfuri.

Persoanele care vor să sesizeze munca nedeclarată o pot face în scris la numărul de fax 0248/223.412, la adresa de e-mail itmarges@itmarges.ro, sau direct la sediul din Piteşti, Bulevardul Republicii, nr.11.

Comments

comments