Update. În timpul acţiunii de prevenire şi combatere a sustragerii de energie electrică demarată de jandarmii argeșeni împreună cu reprezentanți din cadrul Direcției Energie Oltenia au fost identificate mai multe imobile care erau branşate ilegal la reţeaua distribuitorului de energie electrică printr-o instalaţie clandestină şi improvizată ce alimenta instalaţia de utilizare.

În urma verificărilor efectuate la faţa locului, jandarmii au procedat la întocmirea documentelor de constatare conform normelor de procedură penală şi a prevederilor Legii nr. 123/2012 privind energia electrică şi gazele naturale.

S-au întocmit patru dosare care au fost înaintate organelor de poliţie competente teritorial (Secţiei de Poliţie Bascov și Secția de Poliție Curtea de Argeș) în vederea continuării cercetărilor. Totodată, o persoană a fost sancţionată de către jandarmi potrivit art. 2, pct. 1 (săvârșirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, amenințări cu acte de violență împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea și liniștea publică sau să provoace indignarea cetățenilor ori să lezeze demnitatea și onoarea acestora sau a instituțiilor publice) din legea 61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, valoarea amenzii fiind de 500 lei.

De asemenea, reprezentanţii Distribuţie Energie Oltenia au procedat la dezafectarea instalaţiilor improvizate.

Efective din cadrul Jandarmeriei Argeș participă la o acțiune comună de control în colaborare cu reprezentanții din cadrul Direcției Energie Oltenia la hoții de curent electric din comunele Bascov, Merișani și Băiculești. Jandarmii argeșeni îi vor depista și sancționa pe toți cei care s-au racordat ilegal la rețeaua de energie electrică.

Comments

comments