MAI îndeamnă cetețenii să sesiseze posibilele contravenții de la referendum. Votul multiplu se pedepsește cu închisoarea

729 views

MAI îndeamnă cetețenii să sesiseze posibilele contravenții de la referendum. Votul multiplu se pedepsește cu închisoarea. Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Monica Dajbog, a susținut, vineri, 5 octombrie, o declarație de presă în contextul referendumului din 6 și 7 octombrie. Purtătorul MAI a subliniat faptul că fiecare cetăţean cu drept de vot are voie să voteze o singură dată, chiar dacă referendumul se desfăşoară pe durata a două zile, iar “fapta persoanei care votează de două sau mai multe ori se pedepseşte cu închisoarea”.

”Cetăţenii pot vota în localitatea de domiciliu la secţia de votare unde sunt arondaţi, conform listelor electorale permanente, iar cei care sunt plecaţi în altă localitate, pot să-şi exercite dreptul la vot la orice secţie de votare din localitatea unde se află, fiind trecuţi pe lista suplimentară.

Contravenţiile, precum şi infracţiunile electorale prevăzute de Codul Penal care se aplică în mod corespunzător şi în cazul faptelor săvârşite cu prilejul unui Referendum. (…) Structurile Ministerului Afacerilor Interne sunt pregătite să soluţioneze cu celeritate orice sesizare privind săvârşirea unor contravenţii sau infracţiuni, sens în care îndemnăm cetăţenii să ne sesizeze de fiecare dată când deţin informaţii despre o au asemenea faptă”, transmite purtătorul de cuvânt al MAI.

De asemenea, Monica Dajbog a reamintit că, pentru a veni în sprijinul cetăţenilor care nu au carte de identitate valabilă şi doresc să participe la referendum, serviciile pentru evidenţa persoanelor vor lucra cu publicul atât sâmbătă, cât şi duminică, între orele 7.00 şi 21.00.

 

 

Comments

comments