Primarul din Monte Carlo, proprietarul Porsche şi moştenitorul concernului Rauch ar putea vâna anii viitori în Argeş.

Vizită de înalt nivel săptămână trecută în Argeş. Magnatul Ion Ţiriac a aterizat cu elicoperul în curtea fermei Vlăşcuţa din Stolnici, pentru o vizită la mai vechiul său partener de afaceri, Bobi Marinescu, proprietarul fermei şi al unui important parc de vânătoare, amenajat chiar la Stolnici, pe vechiul domeniu al moşierilor Bălăceni.

Vizita ne-a fost confirmată atât de primarul din localitate, Sevastian Pupăză Roşu, cât şi de Bobi Marinescu. “Este adevărat, domnul Ţiriac a venit cu un elicopter! A fost văzut de multă lume” ne-a declarat primarul Pupăză.
Contactat telefonic, şi Bobi Marinescu a recunoscut că a fost vizitat de Ţiriac, însă nu a dorit spună nimic precis despre scopul prezenţei acestuia la domeniul său, deşi se speculează că ar fi vorba despre dorinţa lui Ion Ţiriac de a cumpăra domeniul de vânătoare. “Avem o colaborare mai veche, lucrăm împreună de mai mult timp! Despre  o posibilă vânzare, nu pot însă să vă spun nimic acum!”

Este de notorietate faptul că Ion Ţiriac a pierdut faimosul său domeniu de vânătoare de la Balc, unde organiza reuniuni la care participau unii dintre cei mai puternici şi influenţi oameni de afaceri sau politici din Europa şi nu numai! Statul român, proprietarul acestuia, nu a mai prelungit contractul de concesiune, după cei 10 ani în care Ţiriac a investit masiv la Balc.

Pe de altă parte, la fel de cunsocut este faptul că omul de afaceri Bobi Marinescu a creat la Stolnici un „Balc” la dimensiuni ceva mai reduse, un parc închis unde creşte mistreţi, cerbi lopătari şi carpatini precum şi mufloni, pentru exact acelaşi tip de vănătoare. Domeniul său, care este de fapt, vechiul domeniu al familiei Bălăceanu, cumpărat de la ultimul descendent, Constantin Bălăceanu Stolnici, mai cuprinde o fermă de vaci de lapte şi de carne, păduri şi teren agricol. În total, peste 300 de hectare de teren şi importante investiţii, în valoare de milioane de euro!

În aceste condiţii, este de presupus că intersul lui Ion Ţiriac ar fi să cumpere parcul pentru a continua să organizeze în Argeş partidele de vânătoare cu prieteni săi celebrii şi bogaţi. Aşa că nu este exclus să vedem, în anii următori, la noi în judeţ, nume faimoase precum Alfred Baumhauer – designerul brand-ului Cartier, Wolfgang Porsche – moştenitorul companiei auto cu acelaşi nume, primarul din Monte Carlo – Georges Marsan, cel mai mare producator de sucuri naturale din Europa – Franz Rauch, Erich Hampel – manager Unicredit Bank Austria sau prinţul Dimitrie Sturza, vechi prieten şi partener al lui Ion Ţiriac.

Comments

comments