Luni, Comitet Executiv PSD pentru componența noului cabinet. Votul de învestitură în Parlament, planificat pentru 29 ianuarie

„Președintele a ales stabilitatea, în ciuda presiunilor partidelor din opoziție și a altora de a refuza propunerea PSD-ului și îi mulțumim pentru asta și apreciem în mod deosebit”, a declarat Liviu Dragnea miercuri seară, la scurt timp după anunțul făcut de Klaus Iohannis privind nominalizarea Vioricăi Dăncilă ca premier al României. „Am încredere în dumneaei pentru că este o doamnă decentă, agreabilă și foarte competentă”, a reiterat Dragnea într-o declarație de presă.

„PSD va guverna împreună cu ALDE în baza mandatului obținut prin votul românilor pentru a îndeplini programul de guvernare și pentru a împlini marile așteptări ale românilor”, a adăugat el.

„Vom convoca Parlamentul în sesiune extraordinară, comprimând cât ne permite Constituția și regulamentele celor două camere, în așa fel încât pe data de 29 ianuarie, luni, să avem votul de învestitura în Parlament. De asemenea, luni va fi convocat Comitetul Executiv Național al PSD pentru a începe discuțiile pentru componența noului cabinet”, a precizat liderul PSD.

Liviu Dragnea a felicitat-o pe Viorica Dăncilă și a reiterat spriijinul pentru ea. „Am încredere în dumneaei pentru că este o doamnă decentă, agreabilă și foarte competentă”.

Viorica Dăncilă a mulțumit președintelui Klaus Iohannis, președintelui partidului și colegilor din alianță pentru încrederea acordată.

„Aștept să avem votul în Parlament pentru că pentru noi este important punerea în practică a programului de guvernare, pentru România și pentru români, să tratăm așa cum trebuie 2018, Anul Centenarului, dar în același timp să pregătim preluarea președinției Consiliului Uniunii Europene la 1 ianuarie 2019”, a declarat Viorica Dăncilă.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că acceptă propunerea de premier a PSD, pe Viorica Dăncilă, la capătul unei zile dedicate consultărilor cu partidele parlamentare.

„În Parlament, după consultări este foarte clar – PSD-ul dispune de o majoritate. Și atunci, cântărind toate argumentele, ținând cont de situația concretă din Parlament, am decis să dau PSD-ului încă o șansă și să desemnez persoana propusă de PSD, pe doamna Dăncilă. Dar acum PSD-ul trebuie să performeze”, a declarat șeful statului.

După consultările cu președintele, Liviu Dragnea a afirmat că are speranța că sunt suficiente argumente ca președintele să o accepte pe Viorica Dăncilă, propunerea PSD pentru funcția de prim-ministru.

Liderul PSD a subliniat că nu există niciun fel de problemă cu privire la majoritatea parlamentară.

I-am prezentat preşedintelui în mod oficial şi direct propunerea noastră, în persoana doamnei Viorica Dăncilă. I-am prezentat şi procedura prin care a fost desemnată ca propunere în cadrul Partidului Social Democrat. Colegul nostru de la ALDE l-a informat pe președinte că, azi dimineață, în forumul statutar a adoptat decizia să o susțină pe doamna Dăncilă, a declarat președintele PSD, Liviu Dragnea, după consultările cu președintele Iohannis.

PNL, USR și PMP s-au prezentat la consultările de la Palatul Cotroceni cu soluția anticipatelor. PNL și USR au spus că ar susține un guvern care să nu fie condus de un premier PSD.

UDMR nu spune nici nu, nici da în privința propunerii PSD-ALDE, Viorica Dăncilă, la funcția de premier, a declarat președintele Uniunii, Kelemen Hunor, la ieșirea de la discuțiile cu președintele Klaus Iohannis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here