Lumea teatrului, în doliu. Marele actor Ion Caramitru a părăsit scena vieții!

0
18

Lumea teatrului, în doliu. Marele actor Ion Caramitru a părăsit scena vieții! Actorul cunoscut pentru numeroasele montări teatrale și filme în care a jucat, s-a stins din viaţă, duminică, la vârsta de 79 de ani.

Zilele acestea, el trebuia să se afle la Iași pentru a participa la Festivalul Serile Filmului Românesc (SFR). Din cauza problemelor medicale, a lipsit însă de la eveniment, fiind internat la Spitalul Elias.

Ion Caramitru a fost actor de teatru și film, regizor și politician român. Din anul 1990 a fost președinte al UNITER din 1990, iar din 2005 a ocupat funcția de director al Teatrului Național din București.

A fost ministru al Culturii între 1996 și 2000, în cabinetul condus de Victor Ciorbea, notează Mediafax.

Ion Caramitru s-a născut într-o familie de aromâni din București. Despre tatăl său, actorul spune că a stat aproape nouă ani, în trei etape, în închisorea comunistă, sub acuzația de mic burghez, ascunzător de valori, după naționalizare.

Ion Caramitru a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale clasa profesor Beate Fredanov, în 1964, debutând cu un an mai devreme la Teatrul Bulandra – cu rolul principal în Hamlet de William Shakespeare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here