Lumea misterelor! Povestea miresei fără cap din pădurea Trivale

Se spune că Parcul Pădurea Trivale din Pitești era pe timpuri un falnic conac. Stăpânul acelui conac, un om înnebunit după bani și putere, avea o fată foarte frumoasă pe care plănuia să o căsătorească cu un moșneag foarte înstărit și cu foarte mulți bani.

Tânăra fecioară era îndrăgostită de un băiat ce era slugă la conac, așa că în ziua în care trebuia să se mărite cu moșneagul așa cum îi poruncise tatăl său, aceasta a fugit impreuna cu baiatul de care era indragostita. Turbat de furie, tatal fetei i-a vanat pe tinerii indragostiti si i-a descoperit adapostindu-se printre copacii din Padurea Trivale.

Dezgustat si inebunit tatal fetei a obligat-o sa priveasca cum il macelareste pe baiatul pe care aceasta il iubea, dupa care a renegat-o pe fata pentru ce a facut si a omorat-o taindu-i capul. Praful si pulberea s-au ales de batranul tata, care la scurt timp s-a imbolnavit si a murit si el iar toata averea lui a fost risipita.

Din marele conac au ramas doar niste ruine, ce se mai gasesc si astazi in Padurea Trivale. Casa bantuita i se zice si este un loc in care foarte putini au curajul sa mearga mai ales pe timp de noapte.

Cei mai in varsta, care cu trait pe langa padurea din Trivale, spun ca uneori, in serile linistite, se aude prin padure suierand purtat de vant, bocetul fetei ce a fost omorata cu atata cruzime, iar cand cupluri de indragostiti se plimba prin Padurea Trivale, o mireasa fara cap li se iveste in cale. Se spune ca fantoma fetei apare doar pentru cateva secunde si apoi dispare.

Localnicii cred ca motivul pentru care a fost vazuta doar in jurul cuplurilor de indragostiti este pentru ca este atrasa de puterea dragostei lor, iar bocetul se aude deoarece ea a pierdut pe cel ce il iubea. MIREASA FARA CAP este un suflet chinuit, ce bantuie printre copacii din Padurea Trivale jelidu-si dragostea pierduta si soarta nenorocita de care a avut parte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here