Ludovic Orban: Alocațiile copiilor nu vor crește în acest an

Ludovic Orban: Alocațiile copiilor nu vor crește în acest an. Nu sunt şanse ca alocaţiile copiilor să crească, de la 1 iulie, pentru că nu există fonduri la buget, a explicat, luni, la Piteşti, preşedintele PNL, Ludovic Orban. Se lucrează, în schimb, în coaliţia de guvernare, la reforma privind acordarea pensiilor pentru a se elimina inechităţile din sistem, a anunţat liderul liberalilor.

„Unul dintre principalele obiective pe care le urmărim prin refroma pensiilor este să facem dreptate pensionarilor”, spunea liderul PNL Ludovic Orban. El a explicat că documentul este în lucru la Ministerul Muncii şi speră să fie gata până la finalul anului. „La contribuţia egală, pensia trebuie să fie similară. Evident, este vorba și despre un mecanism de indexare pe care îl cunoaşteţi, din punctul nostru de vedere, care să cuprindă pe de-o parte acoperirea în proporţie de 100% a ratei inflației și, de asemenea, participarea la creșterea economică prin creșterea punctului de pensie cu un procent din creşterea salariului mediu brut” a mai spus Orban.

Pe de altă parte, întrebat dacă există şanse să crească alocaţiile copiilor de la 1 iulie, Ludovic Orban a declarat că deşi în coaliţia de guvernare „au mai apărut păreri în acest sens” , nu există resurse care să permită încă o creşterea locaţiilor copiilor în acest an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.