Lucrările de la bacalaureat vor fi corectate în alte judeţe! Acestea vor fi duse de jandarmi în alte localităţi

0
425

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ a anunţat, luni, 22 iunie, după ce reprezentanţii Ministerului Educaţiei au propus ca lucrările de la examenul de bacalaureat să fie corectate în alte judeţe, că propunerea acestora.

 

Conform unei declaraţii făcute de Vasile Șalaru, secretar de stat pe probleme de învăţământ preuniversitar, lucrările scrise ale celor care susţin examenul de bacalaureat ar putea fi strânse la nivelul centrului judeţean şi trimise apoi, într-un alt judeţ, cu ajutorul angajaţilor Jandarmeriei, această procedură fiind întâlnită şi la examenul de titularizare a profesorilor.

Pentru repartizarea lucrărilor se propune să aibă loc o tragere la sorţi, astfel încât să nu se ştie dinainte judeţele unde vor ajunge lucrările pentru a fi corectate.

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ consideră că prin schimbarea modalităţii de corectare a lucrărilor nu va mai exista nicio suspiciune nici asupra rezultatelor finale ale examenului de bacalaureat, nici asupra profesorilor care corectează.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here