„Lovitură! Mafia manualelor în genunchi(e)!” anunţă Liviu Pop, ministrul Educaţiei

Liviu Pop, ministrul Educaţiei, a anunţat, într-o postare pe Facebook, că a terminat cu mafia din domeniul editării de materiale şcoalre şi, de acum, manualele copiilor vor fi gata la LA TIMP, odată cu începerea anului școlar.

„€Guvernul ia taurul de coarne și înființează o companie de stat care va edita toate manualele și materialele didactice necesare școlii. Executivul a decis înființarea Societății Editura Didactică și Pedagogică – companie pe acțiuni cu capital integral de stat – în subordinea Ministerului Educației. Societatea Editura Didactică și Pedagogică, prin contract, la comanda Ministerului Educației, va fi unicul editor național de manuale școlare pentru toate formele de învățământ, cu excepția celui universitar, atât în limba română cât și în alte limbi.

Interesul elevilor este cel mai important în problema manualelor. Haosul și circul în dauna elevilor trebuie să înceteze.

Se încheie astfel aventura zecilor de variante de manuale pentru aceeași materie de studiu și an școlar. Se elimină haosul licitațiilor și contestațiilor care an de an lăsa copiii fără manualele necesare în învățământul preșcolar, primar, gimnazial, liceal ori postliceal.

Se termină cu mafia manualelor alternative și hățișul intereselor de tot felul care costa bugetul statului peste 100 de milioane de euro anual.

O mare parte din populație susține măsura ca pentru fiecare materie să fie un singur manual. Cei care protestează sunt doar cei care nu vor mai primi bani de la stat: editurile private și cei care au publicat la aceste edituri.

Se face ordine în sistemul de educație de stat prin editarea coordonată și prin asigurarea unui conținut unic, adecvat interesului de educare și dezvoltare al copilului, potrivit programei școlare.

Toți copiii vor învăța după același manual și vor avea șanse egale la testările naționale. Este o teză falsă că în actualul sistem elevii aveau posibilitatea să aleagă. Ei învățau după manualele „alese” de alții. Editarea unitară, la editura statului, oferă garanțiile necesare că manualele copiilor vor fi gata la LA TIMP, odată cu începerea anului școlar.

PSD își respectă astfel angajamentul de a aduce ordine, rigoare și eficiență într-un domeniul vital pentru țară – cel al educației!”・

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.