Locuri de muncă în Germania pentru studenții argeșeni, pe perioada vacanței de vară. Înscrierile se fac până pe 14 februarie. Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Arges anunță organizarea selecției pentru studenții care doresc să desfășoare o activitate lucrativă pe teritoriul Germaniei pe perioada vacanței de vară 2019 (minim 2 luni).

Condiții de participare: vârsta cuprinsä ȋntre 18 – 35 ani; studenți la o facultate de stat sau particulară, acreditată conform legii, la cursuri de zi; cunoștințe bune/foarte bune de limba germană.

Documente necesare: copie act de identitate (cu o valabilitate de minim 6 luni); fișă de solicitare – Bewerbung – completată ȋn 2 exemplare la calculator, printată față
– verso și semnată (formularul tipizat și instrucțiunile de completare a acestuia se
găsesc pe site-ul AJOFM Arges,www.arges.anofm.ro); adeverință de la facultate în care să se specifice anul de studii și ce tip de cursuri urmează studentul (tipizat facultate); adeverință de la facultate – Immatrikulationsbescheinigung (formularul tipizat, precum și instrucțiunile de completare sunt postate pe site-ul AJOFM Arges, www.arges.anofm.ro); 3 fotografii tip pașaport; copie permis de conducere (dacă este cazul).

Ce fel de joburi de vacanţă se oferă ?

Locuri de muncă se oferă în special acolo unde se poate petrece concediul, adica
pe coasta germană, în Bavaria şi în Baden Württemberg (Schwarzwald, Bodensee) si în general peste tot unde localnicii isi petrec concediul. Majoritatea locurilor de muncă sunt în hoteluri şi în gastronomie, în gastronomia de sistem (exemplu McDonalds) şi în domeniul curateniei clădirilor.

În hotel şi gastronomie puteţi obţine un loc de muncă la servire, în bucătărie,
cameristă sau ca persoană care se ocupă de curăţenie. In aceste cazuri sunt necesare
cunoştinţe bune de limbă germană. Constituie avantaj experienţa în hotelărie şi
gastronomie, precizează ANOFM.

Pentru a-și înregistra dosarele, studenții care au domiciliul sau sunt înregistrați la o instituție de învățământ superior din județul Argeș trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Arges, bulevardul Republicii, nr. 11, telefon 0248 222415 în perioada 14.01.2019 – 14.02.2019, în intervalul luni – joi, orele 09.30 – 15.30 și vineri, orele 09.30 – 12.30.

Comments

comments