În urma precipitațiilor abundente din această dimineață, în localitățile argeșene Arefu, Mărăcineni și Budeasa Mică, mai multe locuințe, curți, străzi și operatori economici au fost afectate, astfel:
– în localitatea Mărăcineni: 10 gospodării și o societate comercială;
– în localitatea Budeasa Mică: drumul comunal 220, 2 locuințe, 2 beciuri și 8 curți;
– în localitatea Arefu: 1 curte.

La nivelul județului Argeș, a fost activată grupa operativă (CJCCI), pentru monitorizarea evoluției situației din teren și coordonarea echipajelor de intervenție.
ISU Argeș a acționat cu peste 20 de pompieri militari, 7 mijloace tehnice și 7 motopompe pentru evacuarea apei din zonele inundate și înlăturarea urmărilor inundațiilor.

S-a acționat pentru degajarea unui autoturism surprins de apă în localitatea Budeasa Mică, acolo unde pârâul Budeasa a ieșit din matcă, inundând atât drumul comunal, dar și mai multe gospodării (peste 10). Tot aici s-a intervenit, alături de autoritățile locale și reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Argeș Vedea pentru construirea unui dig din saci cu nisip, astfel încât apa revărsată să nu afecteze mai multe gospodării. Situația este în dinamică, încă se intervine în localitățile Mărăcineni și Budeasa Mică, iar debitul apelor este în scădere.

Comments

comments