Liviu STANCU, Pro România: Problemele „mărunte” sunt mai importante decât cred oamenii politici!

0
72

Liviu STANCU, Pro România: Problemele „mărunte” sunt mai importante decât cred oamenii politici! În campania asta, zi de zi printre blocurile din Pitești am putut să văd diferența dintre viziunea oamenilor politici si problemele care îi macină zi de zi pe locuitorii orașului.

Undeva departe de transparentizarea administatiei publice, digitalizare, infrastructura de transport, proiecte pe fonduri nerambursabile, Smart City-ul samd, se află o realitate cruntă care șochează, nevoia schimbării imediate fiind mult mai presantă decât credeam.

În cartiere, mai ales in zonele sărace, viața de zi cu zi are alte repere.

Murdăria cotropește orașul. Dacă gunoaiele sunt ridicate când are chef operatorul de salubrizare, multe dintre ghenele de gunoi au altă belea: construite fiind în cel mai stupid mod, la fiece ploaie râuri de mizerie ies din ghenă infectând străzile din jur. In Trivale, oamenii mi-au arătat o astfel de sursă de mizerie care deversa direct către intrarea unei scări de bloc. Noroc cu seceta de până acum!

Aglomerările urbane nu au toalete! În bazarul Gh.Lazăr, imediat lângă centru, foarte populat in cursul zilei, nu există astfel de dotări. In parcuri sau în locurile de joacă se apelează la modalitățile Evului Mediu pentru rezolvarea unor astfel de nevoi.

Constructiile haotice nu sunt remarcate de Primărie, in schimb au deranjat rufele puse la uscat. Mii de oameni ce trăiesc in blocuri fără balcoane s-au trezit peste noapte fără uscătoare. Vajnicii apărători ai esteticii urbane nu au remarcat construcțiile hâde de peste tot dar au învins în lupta cu uscătoarele de rufe – le-au tăiat din rădăcină. Reacția oamenilor a fost imediată, rufele care până atunci se uscau intr-un singur loc, acum s-au cățărat pe toți pereții blocurilor, expuse la toate geamurile locuințelor confort redus. Ce mare lucru era să faci niste proiecte tip pentru uscătorii cu estetică cumsecade?!

O măsură stupidă, fără alternativă, a amplificat în mod uriaș spectacolul rufelor la uscat care acum fâlfâie peste tot, martore a neputinței unei administratii obtuze.

În mileniul III, în Pitesti copiii se joacă in mijlocul străzii în timp ce pârloagele de lângă blocuri, hectare întregi de terenuri goale, nici ca maidanele de altă dată nu pot fi folosite, pline fiind de mizerii.

Fiecare cartier e plin de probleme care trebuie rezolvate în cel mai scurt timp!

Dacă problemele strategice ale orașului necesită o abordate cu un efort serios de analiză, bătălia cu mizeria, cu toate celelalte probleme care macină viața de zi cu zi, trebuie începută imediat!

Administratia publică trebuie să iasă în cartiere, să rezolve problemă cu problemă lucrurile pretins mărunte dar care fac viața un chin!

După alegeri, PRO ROMÂNIA si Liviu STANCU încep treaba! Împreună pentru Pitesti!

Material realizat de Editura Realitatea Argeşeană SRL la comanda Partidului Pro România Argeş, CUI mandatar financiar MFC 21200010.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here