Ministrul Educaţiei, Liviu Pop a afirmat că există o discuţie privind introducerea unei noi sesiuni de Bacalaureat care ar trebui organizată „Undeva în decembrie, poate februarie“. El spune că „deocamdată este o chestiune de discuţii“ şi că nu se va schimba nimic pentru cei care urmează să dea bacalaureatul anul viitor.

„€Este o discuţie de a introduce o nouă sesiune de Bacalaureat şi eu cred că este necesară. Cât de utilă este sesiunea din august, deja ştim. Am văzut în ultimii zece ani de zile câţi absolvenţi s-au prezentat în august şi câţi au luat examenul de bacalaureat. Şi anul acesta am avut un număr mare de persoane care s-au înscris şi totuşi prezenţa a fost foarte, foarte mică. Din punctul meu de vedere, cred că un examen de Bacalaureat, o altă sesiune ar trebui organizată undeva în decembrie, poate februarie fiind vacanţa de iarnă“ a spus Pop, opinând că legea permite organizarea unei a treia sesiuni de bacalaureat.

Ministrul vorbeşte şi despre bugetul alocat educaţiei pentru anul viitor, salariile cadrelor didactice, proiectul privind introducerea manualului unic, dar şi despre motivele pentru care numele său ar fi figurat pe lista de remanieri într-un interviu pentru Agerpres.

Comments

comments