Liviu Dragnea o acuză pe Viorica Dăncilă, într-o cerere de sesizare a Curţii de Justiţie a UE (CJUE), că nu a declarat corect salariul pe care i l-a plătit în perioada când a fost europarlamentar asistentei sale locale, ceea ce reprezintă fraudare a banilor UE.

Liviu Dragnea susține că Viorica Dăncilă „nu a declarat salariul real al angajatului asistent local (a declarat exclusiv salariul minim pe economie), astfel încât la bugetul naţional nu au ajuns în intervalul februarie 2017 – ianuarie 2018, dar nici până în prezent impozitele calculate la salariul real virat de Parlamentul European”, scrie hotnews.ro, care a consultat documentul.

Asistenta locală la care se referă fostul preşedinte PSD este Adriana Botorogeanu, una dintre angajatele de la Protecţia Copilului Teleorman, din dosarul în care Dragnea a fost condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare. Botorogeanu a fost condamnată și ea la doi ani cu suspendare.

Viorica Dăncilă a declarat că îi este frică doar de Dumnezeu și de “măsurile împotriva românilor”, ca reacție la faptul că Liviu Dragnea o acuză de unele fraude comise în perioada în care ea era europarlamentar.

Comments

comments