Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a luat decizia de a menţine lista statelor aflate în “zona verde”, pentru care nu mai există obligaţia izolării la domiciliu pentru cetăţenii care vin în România din respectivele ţări. Măsurile propuse şi aprobate în şedinţa CNSU sunt bazate pe recomandările specialiştilor din Grupul de Suport Tehnico-Ştiinţific şi vor avea aplicabilitate începând cu 1 iulie, potrivit romaniatv.net 

În Hotărârea nr. 32 din 29 iunie privind propunerea unor măsuri necesar a fi aplicate după 1 iulie, precum şi instituirea excepţiei de la măsura carantinării/izolării pentru unele ţări din Uniunea Europeană şi din Spaţiul Economic European se arată că lista cu statele pentru care nu se impune măsura izolării/carantinei la locuinţă/locaţia aleasă elaborată de INSP şi aprobată de CNSU prin Hotărârea nr. 29 din 13.06.2020 cu modificările şi completările ulterioare prin Hotărârea nr. 31 din 23.06.2020, îşi menţine valabilitatea până la stabilirea unui criteriu unitar la nivelul Uniunii Europene.

Zona Verde

Austria
Bulgaria
Cehia
Cipru
Croația
Elveția
Estonia
Finlanda
Franta metropolitană (teritoriul european al Frantei)
Germania (cu exceptia districtului Kreis Gutersloh care este zona galbenă)
Grecia – (completeaza-l cu 48 de ore inainte de intrarea in Grecia)
Irlanda
Islanda
Italia
Letonia
Liechtenstein
Lituania
Malta
Norvegia
Slovacia
Slovenia
Ungaria

Toate persoanele asimptomatice care sosesc dintr-o călătorie internaţională dintr-o țară care nu face parte din lista țărilor exceptate vor trebui să stea în izolare la domiciliu 14 zile/ carantină.

Comments

comments