Lista modificărilor în legislația fiscală, aplicabile cu 1 octombrie, pregătite de Guvern

Proiectul de lege a asumării răspunderii Guvernului este gata cu toate cele trei componente: fiscală, bugetară și cea privind combaterea evaziunii fiscale. Premierul Marcel Ciolacu va prezenta azi conducerii PSD Ordonanțele Austerității. Membrii Biroului Permanent Național al Partidului se reunesc în această dimineață pentru a li se prezenta proiectul de lege.

  • Printre prevederi se numără creșterea salariului minim la 3.300 de lei și eliminarea facilităților fiscale în construcții, agricultură și în IT.
  • TVA-ul va rămâne de 5% doar pentru încălzire și cărți. Pentru alimente, medicamente și cazarea la hotel, va fi de 9% În rest, taxa pe valoare adăugată va fi de 19%.
  • Pentru proprietățile estimate la peste 500 de mii de euro și pentru mașinile de peste 75 de mii de euro, impozitul va fi de 0,3%.
  • Sunt așteptate prețuri mai mari la alcool și tutun, odată cu creșterea accizelor.
  • Modificări vor fi și în taxarea IMM: cele cu cifra de afaceri sub 300.000 de lei vor plăti o taxă de 1%, iar cele cu cifră de afaceri mai mare, de 3 procente.

    Conform surselor politice, Guvernul ar urma să își asume răspunderea pe pachetul de măsuri fiscal-bugetare pe 26 sau 27 septembrie, astfel încât modificările să intre în vigoare din luna octombrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.