Lista cu secţiile de votare din străinătate poate fi accesată pe mae.ro

Lista celor peste 900 de secţii de votare organizate în străinătate pentru alegerile europarlamentare de duminică este publicată pe site-ul Ministerului de Externe mae.ro., la secţiunea dedicată scrutinului din 9 iunie.

Distribuţia secţiilor s-a făcut direct proporţional cu numărul de cetăţeni români din fiecare ţară, astfel că cele mai multe vor fi în Italia- 150, urmată de Spania -147 şi Marea Britanie- 104.

Toate materialele necesare votării au fost deja distribuite

Prima secţie de votare se va deschide în Noua Zeelandă la ora 22:00 a României, sâmbătă seară, iar procesul de votare în străinătate se va desfăşura în funcţie de fusul orar pe durata a 34 de ore, urmând să se finalizeze luni dimineaţă, când se vor închide ultimele secţii pe coasta de vest a Statelor Unite şi în Canada, la Vancouver.

Reprezentantul cu însărcinări speciale pentru procesele electorale din străinătate, Iulian Ivan, spune că Ministerul Afacerilor Externe se aşteaptă ca procesul electoral în afara ţării să decurgă în condiţii foarte bune.

„La alegerile europarlamentare toţi cetăţenii români cu drept de vot care se află în străinătate, indiferent dacă au reşedinţa sau domiciliul sau se află temporar în străinătate, pot vota la orice secţie de votare din afara ţării, cu condiţia să prezinte un act de identitate românesc aflat în termenul de valabilitate”, a precizat Iulian Ivan

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.