Ligia Deca, ministrul Educației: „15.000 de profesori au renunţat la greva generală”

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a anunţat marţi, după întâlnirea cu sindicatele, că 15.000 de profesori au renunţat la greva generală. Totuşi, cifrele arată că ,ai mulde jumătate dintre profesori sunt încă în grevă.

De asemenea, oficialul a mai cerut să se facă recuperare pentru materia pierdută, ca „până la finele anului şcolar să putem avea atât o recuperare din punct de vedere educaţional, cât şi oamenii să recupereze zilele pe care nu le vor avea plătite din cauza protestului”.

În ceea ce privește procentul de personal aflat în grevă la nivelul județelor, avem județe care au în jur de 25% participare din total personal a grevă, mă refer la Prahova și avem și județe în care încă participarea este destul de mare, de exemplu Hunedoara, unde este undeva la 80%. Ceea ce pe noi ne bucură este trendul descendent. Este clar că încet-încet, cadrele didactice revin în clase, personalul revine în școli și asta ne permite, așa cum am discutat încă de ieri, ca la nivelul fiecărei unități de învățământ să se poată organiza un program de recuperare în așa fel încât până la finele cursurilor şi până la finele anului școlar, să putem avea atât o recuperare din punct de vedere educațional, cât și oamenii să poată să recupereze zilele pe care nu le vor avea plătite în ceea ce privește salariul pe luna mai, ca urmare a acțiunii lor de protest„, a declarat ministrul Educaţiei, Ligia Deca.

În prezent, profesorii care vor să renunţe la grevă trebuie să depună cerere scrisă, a anunţat ministrul Educaţiei, Ligia Deca.

„În acest moment avem peste 1.000 de unități de învățământ în care nicio persoană nu face grevă” a mai spus Ligia Deca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.