Lidia Constantinescu, candidat PNL Argeş la Camera Deputaţilor: Pe listele noastre nu se află niciun candidat cercetat într-un dosar penal, aşa cum găsim la mai toate partidele

0
2513

 

Preşedinte OFL Bucureşti, general manager la Clinica de Angiografie şi Terapie Endovasculară Hemodinamic, Lidia Constantinescu candidează la alegerile din 11 decembrie pe lista PNL Argeş la Camera Deputaţilor. O prezenţă plăcută pe care o descoperi tot mai mult făcând conversaţie, o minte ascuţită, dublată de un spirit critic şi un pragmatism demn de invidiat.
E greu să o blochezi cu întrebări incomode, argumentele ei fiind mai totdeauna de bun-simţ, lucru mai rar întâlnit la un politician, mai ales în pragul unei campanii electorale.

De ce aţi ales să umblaţi pe coclauri prin Argeş când vă era mult mai uşor să staţi într-un studio de televiziune din Bucureşti de unde să vă promovaţi ideile şi proiectul politic, cel de deputat?

Răspunsul este unul simplu. Peste nici două luni vine Crăciunul, iar această mare sărbătoare creştină nu va însemna mese pline pentru toată lumea. Aproape jumătate din populaţia acestei ţări trăieşte în sărăcie. Abandonul şcolar a ajuns la cote alarmante, avem unul dintre cele mai ineficiente sisteme de asistenţă socială din Uniunea Europeană, iar cei mai săraci dintre noi în loc să fie sprijiniţi în mod eficient sunt folosiţi ca masă de manevră electorală. Din acest motiv am ales să iau Argeşul la pas şi să îi explic fiecărui om în parte că dreptul la sănătate sau învăţământ, dar şi altele, sunt garantate prin Constituţie şi nu de un primar care împarte ajutoarele sociale după bunul său plac şi nu după nevoile fiecăruia. Toate aceste lucruri pot fi spuse şi de la televizor, însă omul simplu nu poate să intre în dialog cu tine, să-şi spună şi el păsurile şi ce aşteaptă de la viitorii parlamentari. Vă spun cu toată sinceritatea că după anumite discuţii cu oamenii de la ţară am plecat cu lacrimi în ochi. Pământul nu şi-l pot munci pentru că nu au bani, puţinul lapte pe care îl strâng de la animale nu au unde să-l vândă, iar dacă o fac sumele sunt derizorii. Consider că la 26 de ani de la Revoluţie, Argeşul merită altceva. Sistemul de învăţământ din Argeş, după ce am stat de vorbă cu foarte mulţi argeşeni, consider că îi exclude pe cei săraci sau pe cei din zonele rurale. Liceele tehnice şi agricole au dispărut, universităţile au devenit fabrici de diplome… Dumnezeule, ce vrem să facem din acest judeţ?

Vă pun o întrebare la care aş dori ca răspunsul să nu ne strice interviul. Câţi deputaţi va scoate PNL în Argeş?

Trei.

De ce? Pentru că sunteţi dumneavoastră pe locul 3?

Nu. Ci pentru că PNL Argeş este un partid cu potenţial, dar cel mai important este faptul că pe listele noastre nu se află niciun candidat care să fie cercetat într-un dosar penal, aşa cum găsim pe la mai toate partidele din judeţ. Un alt argument ar fi şi acela că vom merge să le explica oamenilor că în Argeş, noi, liberalii, vom fi vocea lor din Parlamentul României. Foarte mulţi argeşeni au plecat să muncească în străinătate pentru că şi-au pierdut încrederea că aici se poate şi mai bine. Trebuie să le respectăm decizia, dar, în acelaşi timp, avem şi obligaţia morală de a nu-i înstrăina de locurile natale. Prin proiecte şi programe bine gândite, argeşenii din străinătate trebuie încurajaţi să se întoarcă acasă. Acesta este unul din ţelurile pe care şi le-au propus parlamentarii PNL Argeş.

Cum vedeţi oferta electorală a celorlalte partide, în special a PSD, principalul dumneavoastră contracandidat?

Una nerealistă şi plină de promisiuni fără acoperire. Disponibilizaţii de la Arpechim, ARO sau Grulen din Câmpulung bântuie acum printre ruinile fostelor fabrici, transformaţi din muncitori, tehnicieni, maiştri sau ingineri în “culegători de fier vechi”. Asta a fost oferta “electorală” a celor care conduc acest judeţ de 26 de ani. Nu o să fac aici o enumerare, dar mulţi dintre cei care promiteau în urmă cu 4 ani că redeschid Arpechimul, că fac spitale, şcoli sau grădiniţe în Argeş sunt din nou pe locuri eligibile. Acum, ca şi în urmă cu patru ani, scenariul se repetă la cei din PSD şi ALDE sau cum spune românul “promisiuni cu sacul să ajungă la tot săracul….”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here