Liderul sindicatului Victoria de la Oltchim, Corneliu Cernev, a declarat vineri, pentru AGERPRES, după o întâlnire cu ministrul interimar de la Economie, Constantin Niță, că Guvernul intenționează preluarea, printr-un act normativ în luna martie, a rafinăriei Arpechim din Pitești. "Chiar azi am avut o discuție pe tema Oltchim cu noul ministru al Economiei, domnul Niță. Ce pot să spun este că actualul ministru este bine intenționat și domnul Ponta i-a cerut cu prioritate rezolvarea problemei Oltchim. În acest sens, Guvernul intenționează ca prin act normativ să preia rafinăria piteșteană Arpechim de la OMV. Totul pentru a aborda privatizarea combinatului Oltchim în regim integrat cu rafinăria de la Pitești. Totodată, s-a discutat cu domnul ministru și organigrama actuală a combinatului, una destul de stufoasă, fiind nu mai puțin de 21 de directori. În luna aprilie, această organigramă va fi mult mai aerisită, se vor comasa departamente, birouri etc", a precizat Cernev.
Liderul de sindicat a menționat și o idee sugerată de ministrul Economiei, privind crearea unui complex Oltchim-CET Govora.
"Vorbind despre prețul destul de mare al energiei electrice, preț care se regăsește în produsele finite ale combinatului, domnul Niță a avansat următoare ipoteză, prin care Oltchim și CET Govora (producător de energie electrică) ar fiuncționa într-un complex, ca o singură societate, urmând astfel ca prețul la energia electrică să se reducă simțitor. O ipoteză de lucru care ar merita analizată pe viitor, mai ales că la Vâlcea se discută oricum de înființarea unui complex energetic", a mai spus Cernev.
Combinatul chimic Oltchim se află în insolvență și urmează ca până la sfârșitul lunii martie să fie depuse ofertele de preluare a acestuia. (sursa: Agenţia Naţională de Presă – Agerpres).

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI