Alegerile parlamentare agită partidele din Argeş, mai ales în ce priveşte stabilirea candidaţilor şi poziţia lor pe cele două liste: Camera Deputaţilor şi Senat.

În ce priveşte PNL Argeş, copreşedintele Ion Popa susţine că formaţiunea pe care o conduce a avut o procedură foarte transparentă în selectarea candidaţilor.

“La începutul lunii iulie, la nivelul conducerii judeţene a PNL s-a luat decizia de a exista o anumită procedură de evaluare a tuturor celor care doresc să se înscrie pe lista alegerilor parlamentare din acest an. Asta pentru mai multă transparenţă, dar şi pentru a da posibilitatea tuturor colegilor de a se înscrie în această competiţie internă. Repet, această procedură nu ne-a fost impusă de la centru, ci a fost o decizie internă a structurii de conducere a PNL Argeş, care s-a încheiat deja. În urma evaluării tuturor candidaturilor urmează să dăm un vot politic la nivelul conducerii judeţene, dar nu vorbim de locurile 1,2 sau 3, ci de toate cele 18 locuri, 12 pentru lista de deputaţi şi 6 pentru Senat. După ce la Argeş vom stabili cele două liste cu cei 18 candidaţi pentru Camera Deputaţilor şi Senat urmează votul final din Biroul Politic Naţional, vot în urma căruia se va hotărî ordinea pe liste. Din punctul meu de vedere vă pot spune că a fost o competiţie internă foarte, foarte transparentă care a ţinut cont nu doar de activitatea în PNL Argeş, ci şi de alte criterii, asta pentru a putea argumenta cât mai bine fiecare candidatură. Urmează acum să ne consultăm cu toate organizaţiile locale asupra celor două liste şi cred că în jurul datei de 15 octombrie să putem facem public numele şi ordinea candidaţilor noştri la alegerile parlamentare din decembrie”, ne-a declarat senatorul Ion Popa.

Comments

comments