Liceenii de la Brătianu organizează Târg de Crăciun! Vor licita obiecte personale donate de binecunoscutul interpret şi compozitor piteștean Randi

Vineri, 16 decembrie, 25 de şcoli din București și din ţară vor organiza târguri de Crăciun în cadrul campaniei „Salvează o școală”, lansată de Organizaţia „Narada”, în care vor fi scoase la vânzare obiecte confecționate de elevi sau donate de diverse personalități din muzică, artă, showbizz sau afaceri.

Printre unitățile respective se numără și Colegiul I.C. Brătianu din Pitești, care va organiza evenimentul între orele 12 și 18, în sala de sport.

Scopul organizării acestor târguri este de a strânge bani pentru a soluționa alertele înscrise de aceste școli pe HartaEdu, printre acestea numărându-se refacerea acoperișului, renovarea băilor, amenajarea curții școlii, crearea unei săli de clasă în aer liber, dotarea unei biblioteci, schimbarea mobilierului școlar sau achiziționarea de diverse materiale. Liceeni de la Brătianu vor, spre exemplu, să își doteze școala cu mobilier nou și materiale didactice.

„Toate aceste 25 de școli au fost alese tocmai pentru că au nevoi urgente legate de infrastructura clădirilor în care funcționează sau pentru că, prin tehnologie, inovație și un model solid de leadership, vor să construiască un viitor sustenabil pentru elevii lor”, au explicat reprezentanții Narada.

Potrivit unui comunicat al organizatorilor, transmis Agerpres, Smiley, Feli, Marius Moga, Antonia, Selly, Randi, Edward Sanda, Cleopatra Stratan, WRS, Alex Velea, Cosmin Savu, Olimpia Melinte, Daddy Cool, Alina Ceusan, Irina SSW (Deaconescu), Bogdan Ioan, Eugenia Nicolae, Roxana Hulpe, Aluziva, Răzvan Munteanu şi scriitorii Camelia Cavadia, Iv cel Naiv, Remus Boldea au decis să se alăture micilor întreprinzători, donând obiecte care vor fi licitate la târguri.

În sprijinul „antreprenorilor” din Brătianu a sărit binecunoscutul interpret, compozitor și producător muzical Randi, pe numele său adevărat Andrei Ropcea, piteștean de origine, fiul domnului profesor al colegiului, Ștefan Ropcea. El a donat mai multe obiecte personale ce vor fi licitate la târg, banii obținuți fiind astfel folosiți în beneficiul actualilor elevi.

Organizația Narada și conducerea colegiului lansează invitația către toți piteștenii de a vizita târgul și a de susține inițiativele antreprenoriale ale elevilor.

În prezent, pe HartaEdu sunt înscrise peste 1.100 de alerte din partea şcolilor din România, cu impact asupra a aproape 300.000 de elevi. Într-un singur an de la lansarea platformei au fost soluţionate peste 200 de astfel de alerte, cu impact pentru peste 150 de unităţi de învăţământ din ţară şi peste 30.000 de elevi, cu o investiţie ce trece de 2,7 milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here