Lemnele de foc s-ar putea ieftini! PSD vrea reducerea TVA-ului

0
103

Românii ar putea plăti mai puţin pe lemnele de foc în această iarnă. Proiectul de lege al PSD, care prevede reducerea TVA pentru lemnele de foc de la 19% la 5%, a fost adoptat de Comisia de buget-finanţe a Senatului.

Comisia de buget-finanţe a Senatului a adoptat, marţi, un raport de admitere pentru proiectul de lege al PSD care prevede reducerea TVA pentru lemnele de foc de la 19% la 5%, a anunţat purtătorul de cuvânt al partidului Ştefan Radu Oprea. Potrivit acestuia, termenul de intrarea în vigoare a legii care prevede reducerea de TVA pentru lemnele de foc este 1 noiembrie. El a adăugat că iniţiativa legislativă va intra săptămâna viitoare la vot în plenul Senatului.

„Veste bună pentru românii care îşi încălzesc locuinţele cu lemne de foc. Comisia buget-finanţe din Senatul României a votat un raport favorabil pentru iniţiativa PSD de reducere a TVA pentru lemnele de foc de la 19% la 5%. Dezbaterea şi votul în plenul Senatului va avea loc săptămâna viitoare. Termenul de intrarea în vigoare a legii este 1 noiembrie 2021, astfel încât cetăţenii să beneficieze de reducerea preţului la lemne de foc din această iarnă. P.S. Vă readuc aminte că 85% din locuinţele din mediul rural sunt încălzite cu lemne”, a scris Ştefan Radu Oprea, marţi pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here