Legile proaste se îndreaptă în stradă

Parlamentul și Guvernul reușesc performanța să facă legi proaste pe bandă rulantă, fără dezbatere publică, fără să se consulte cu asociațiile profesionale și/sau societatea civilă.

Astfel, legea vânătorii i-a scos în stradă pe ciobani, printre care foarte mulți din Argeș, care au protestat împotriva legii care limitează numărul de câini de la stână și care interzice pășunatul între decembrie și aprilie.

O altă măsură i-a scos în stradă pe transportatori, care au organizat un amplu protest față de scumpirea polițelor RCA și de supraacciza la carburanti. Transportatorii circulă foarte mult și pot face comparații cu taxele din Europa, cu drumurile din Europa.

Mișcarea Populară atrage încă o dată atenția că aceste proteste ar putea fi evitate dacă decidenții, guvern sau parlament, le-ar dezbate public. Mai mult decât atât, dacă parlamentarii de pe zona de nord a Argeșului, senatorul Iani Popa și deputații Mircea Drăghici și Gheorghe Marin, ar fi stat de vorbă cu propriii alegători, le-ar fi cunoscut problemele și poate ar fi modificat legea, înainte să ajungă oamenii în stradă. Dar, de unde nu e, nici alegătorii nu mai cer!

Biroul de presă al MP Argeș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.