Lega votului prin corespondenţă va fi modificată prin Ordonanţă de Urgenţă. Informaţii despre conţinutul OUG urmează să fie făcute publice miercuri, 27 iulie, în şedinţa de Guvern.

Partidul Naţional Liberal a adoptat în Biroul Politic Naţional de luni, 25 iulie, o rezoluţie prin care solicită Guvernului aprobarea unei Ordonanţe de Urgenţă în cel mai scurt timp, prin care să modifice Legea 208 din 2015 privind alegerile parlamentare astfel încât, pe lângă secţiile de votare din ambasade şi consulate, Ministerul Afacerilor Externe să constituie un număr de secţii de votare cel puţin egal cu cel existent la turul II al alegerilor prezidenţiale din 2014, ţinând cont de dimensiunea comunităţilor româneşti. Tot PNL, cere ca procedura de înregistrare a celor care votează să poată fi transmisă prin poşta electronică.

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a anunţat, luni, 25 iulie, că au fost validate 3.613 cereri de înscriere în Registrul Electoral depuse de alegătorii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate, cu puţin peste 500 în plus faţă de situaţia prezentată săptămâna trecută.

Comments

comments