Lecţie de educaţie fiscală pentru elevi susținută de specialiștii Finanțelor Publice Argeș

În data de 21 aprilie 2023, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice – Argeş,       la solicitarea și cu sprijinul conducerii Şcolii Gimnaziale “Tudor Vladimirescu – Structura nr. 2” (fosta Școala Gimnaziala nr. 8) din Piteşti, a desfăşurat o acţiune de educaţie fiscală în rândul elevilor claselor a VI-a și a VII-a din cadrul acestei unități de învățământ.

Proiectul continuă seria activităților desfăşurate începând cu anul 2017 la școlile gimnaziale si liceele din municipiul Pitești, întâlnirile cu elevii bucurându-se de un real succes.

La acțiune au participat din partea A.N.A.F. doamna Georgeta Aurora NEGRU, Șef AJ.F.P. Argeș, împreună cu specialiști din cadrul instituției, iar din partea Școlii Gimnaziale „Tudor Vladimirescu – Structura nr. 2” doamna Anisia SMARANDA, Director Adjunct, doamna Simona MITROI, Profesor organizator, precum și alte cadre didactice din cadrul unității de învățământ.

Celor aproape 50 de elevi le-au fost proiectate materiale informative sub formă de slide-uri, filmuleţe sugestive pe teme fiscale şi le-a fost prezentat portalul de educaţie fiscală TAXEDU, cu exemple concludente şi educative despre rolul pe care îl joacă Fiscul în viaţa fiecărui cetăţean.

Slide-urile s-au referit la prezentarea instituţiei, definirea câtorva noţiuni fiscale de bază, evidentierea rolului A.N.A.F. în încasarea şi gestionarea banilor pe care îi colectează de la contribuabili, prezentarea noţiunii de evaziune fiscală, precum şi a activităţii Direcției de Antifraudă Fiscală şi a rolului acesteia în menţinerea unui comportament fiscal adecvat de către toţi contribuabilii.

În timpul întâlnirii, elevii au adresat întrebări pe marginea subiectelor discutate, au primit răspunsuri, creându-se un real dialog. Întâlnirea s-a dovedit astfel benefică pentru elevii interesaţi să afle lucruri noi despre A.N.A.F. şi fiscalitatea din România.

Întâlnirile din cadrul proiectului vor continua și în perioada următoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.