Laura Codruța Kovesi, suspectă într-un dosar de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă

Fostă şefă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi a anunțat, miercuri seară, că a fost citată la Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie. Ea susţine că are calitatea de suspect într-un dosar în care acuzaţiile sunt de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă.

Laura Codruţa Kovesi afirmă că această citaţie vine în momentul în care ea se pregăteşte să susţină interviul pentru funcţia de procuror-şef european.

“€Citația vine înainte de a merge la Parlamentul European la audieri, dar probabil este tot o coincidență. Mi-am cumpărat bilet de avion pentru vineri ca să pot să merg la Bruxelles și să particip la audiere. Am fost astăzi la Înalta Curte și am depus o cerere de amânare pentru un proces care urma să aibă loc luni. La nici câteva ore după ce am depus această cerere, am primit această citație. Este evident că prin această metodă se încearcă oprirea mea în această procedură, se încearcă să nu ocup această funcție, pentru că totuși am șanse, sunt candidatul care s-a situat pe primul loc”, a afirmat Kovesi.

Contrar afimaţiilor lui Kovesi, audierea la Bruxelles nu va avea loc luni, ci de abia pe 26 februarie, iar ea ştia acest lucru încă din data de 12 februarie.

Potrivit unor surse, în timpul audierii de luni a lui Sebastian Ghiță prin videoconferință, fostul deputat ar fi prezentat poze și filmări cu Laura Codruța Kovesi la el acasă, la petreceri, împreună cu familia sa. Acest lucru dovedeşte clar că cei doi se cunoşteau, lucru ce vine în contradicţie cu afirmaţiile fostului procuror, care a declarat sub jurământ că nu a avut nici un fel de relaţii poersonale cu Ghiţă. De aici, şi acuzaţia de mărturie mincinoasă!

În ce priveşte acuzaţia de luare de mită, se pare că tot Sebastian Ghiţă a prezentat procurorilor dovezi că Laura Codruța Kovesi a primit diverse lucruri, printre care o maşină, blănuri şi poşete.

Kovesi ar urma să fie audiată la Parchet vineri, la ora 13.00.

Comments

comments