Laura Codruţa Kovesi a pierdut definitiv procesul cu CSM. Ar putea rămâne și fără funcţia de procuror-şef al Parchetului European

Laura Codruţa Kovesi a pierdut definitiv procesul cu CSM. Ar putea rămâne și fără funcţia de procuror-şef al Parchetului European. Înalta Curte de Casație și Justiție a admis joi, 11 noiembrie, recursul CSM și a constatat că Laura Codruța Kovesi nu deține gradul profesional de Parchet de pe lângă ÎCCJ. Kovesi revine astfel la gradul profesional de parchet de pe lângă tribunal.

Sentința este definitivă. „Admite recursul declarat de pârâtul Consiliul Superior al Magistraturii împotriva sentinței civile nr. 1248 din 09 aprilie 2019 a Curții de Apel București – Secția a VII-a contencios administrativ și fiscal. Casează sentința recurată și, în rejudecată. Respinge acțiunea formulată de reclamanta Kovesi Laura Codruța, în contradictoriu cu pârâtul Consiliul Superior al Magistraturii, ca neîntemeiată. Definitivă. Pronunțată în ședință publică, astăzi, 11 noiembrie 2021„, se arată în comunicatul remis presei.

Secția pentru procurori a CSM a decis, în 2018, să nu îi acorde acest grad profesional fără concurs, doar în virtutea faptului că a fost procuror general al României. Kovesi a atacat în instanţă decizia de atunci şi acum a pierdut definitiv.

Gradul profesional de PÎCCJ era una dintre condițiile pentru a ocupa funcția de procuror-șef al Parchetului European.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here