Ingrediente pentru lasagna

l    pulpe de pui – 600 g.
l    ceapă – 100g.
l    morcov – 150 g.
l    ulei măsline – 20 ml
l    usturoi – 50 g.
l    vin roșu – 200 ml
l    parmezan – 80g.
l    busuioc – 20 g.
l    cimbru – 5 g.
l    oregano – 5 g.
l    țelină – 2 kg.

Ingrediente pentru sos

l    lapte degresat 300 ml
l    quinoa – 50g.
l    nucșoară – 2 g.
l    parmezan – 50 g.

Mod de preparare

Se taie mărunt pulpele de pui, apoi se toacă legumele și parmezanul. Se călește amestecul de legume și carne de pui în ulei de măsline și vin roșu, apoi se condimentează cu cimbru, oregano și busuioc.
Între timp se pregătește un sos alb, astfel: laptele degresat se fierbe, apoi se adaugă quinoa și parmezan mărunțit, amestecându-se încontinuu ca să nu se afume și să nu se formeze cocoloașe. Se condimentează sosul cu  nucșoară și se ia de pe foc atunci când s-a îngroșat.

Se pregătesc straturile de lasagna din foi de țelină în felul următor:
Într-o tavă termorezistentă se pun foi de țelină, se ung cu sos alb și se adaugă amestecul de legume și carne de pui. Apoi se pune un nou rând de foi din țelină, peste care se adaugă sos alb, un start gros de parmezan ras și amestecul din legume și carne de pui.

Se fac mai multe straturi (în funcție de grosimea tăvii în care se coace preparatul) și se încheie cu un strat din foi de țelină, unse bine cu sos alb și presărate cu mult parmezan ras.

Se pun la cuptor până ce stratul de sos alb se rumenește și parmezanul se topește.

Mod de servire

Se servește direct în tava în care a fost preparată, alături de un pahar de vin roșu.

Reţeta face parte din a 2-a ediție a programului de educaţie culinară  “50 de săptămani în bucătăriile lumii”€ program derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications, în perioada februarie – decembrie 2015. În luna martie promovăm bucătăria românească fusion iar restaurantul partener al proiectului este Symphony Romanian Fusion.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI