Laptele şi produsele din lapte, controlate de inspectorii ANSVSA

641 views

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a dispus efectuarea unor controale oficiale în perioada 22 martie – 6 aprilie.

Aceste controale vizează respectarea condițiilor sanitare veterinare referitoare la producerea, colectarea și procesarea laptelui crud și a produselor lactate. Astfel, directorii executivi ai DSVSA județene vor colabora cu Instituțiile Prefectului și cu Direcțiile de Sănătate Publică în vederea organizării unor controale tematice comune în ferme de animale producătoare de lapte, centre de colectare și unități de procesare a laptelui, conform atribuțiilor ce revin DSVSA și DSP, stabilite de legislația în vigoare și, respectiv, în baza Protocolului de colaborare, încheiat în anul 2012, între ANSVSA și Ministerul Sănătății.

De asemnea, vor fi efectuate controale oficiale la depozitele independente care asigură depozitarea produselor lactate, precum și la operatorii care dețin mijloace de transport și asigură distribuția laptelui și a produselor lactate distribuite în special în cadrul programului „Laptele şi cornul”.

Comments

comments