Lacurile de acumulare din Argeş sunt pline ochi. Avem stocate 696 milioane de metri cubi de apă! Potrivit Administraţiei Bazinale de Apă Argeş-Vedea, datorită ploilor abundente din ultima perioadă, lacurile de acumulare de pe teritoriul judeţului sunt aproape pline! Lacurile sunt exploatate conform regulamentelor în vigoare, fără a exista probleme.

La data de 4 iunie 2019, în principalele lacuri de acumulare din bazinul hidrografic Argeș era stocat un volum de apă de 696 milioane metri cubi (grad de umplere 93.8 %).

În următoarele ore debitele râurilor din bazinul hidrografic Argeș – Vedea vor fi în creştere din cauza precipitațiilor în curs, celor prognozate și propagării. În continuare sunt posibile scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri, cu posibile depășiri ale COTELOR DE APĂRARE, ca urmare a precipitaţiilor prevăzute sub formă de aversă, izolat mai însemnate cantitativ.

Comments

comments