La Universitatea din Pitești a început prima sesiune de admitere din acest an

414 views

La Universitatea din Pitești a început prima sesiune de admitere din acest an.

Astfel, în perioada 10 – 22 iulie are loc, prima sesiune de admitere la Universitatea din Pitești. Probele de aptitudini și cele de evaluare sunt programate pe 23 iulie, iar afișarea rezultatelor o zi mai târziu, pe 24 iulie. În perioada 26 – 30 iulie vor avea loc înmatriculările, după contestații, pentru ca afișarea rezultatelor finale să fie la finalul lunii, pe 31 iulie.

Deşi conduecrea UPIT dorea începerea a două noi specializări, pentru carea a făcut demersuri susţinute, la acest moment doar una este disponibilă viitorilor studenţi: Chimia medicală. Cea de a doua, Sociologie – Resurse umane, ar putea intra la Admitere în sesiunea din toamnă, a anunţat rectorul Dumitru Chirleșan.

„Ca noutate, Chimia medicală este în ofertă de anul acesta la Universitatea din Pitești, unde sunt 14 locuri subvenționate și 6 cu taxă. Nu am reușit, deși am tras destul de tare, să ajungem cu Sociologia – Resurse umane în etapa în care să putem să o avem autorizată și să îi dăm drumul. Poate din toamnă. Vom intra cu ea așa cum am intrat anul trecut cu Chimia medicală, pe ultima sută de metri. Dar de la anul viitor vom avea sigur Sociologie resurse-umane în ofertă. Asta va mai da o speranță și absolvenților de licee umaniste.”, a declarat rectorul UPIT, Dumitru Chirleșan.

Mai multe detalii, AICI.

 

Comments

comments