La inițiativa deputatului PSD Nicolae Georgescu, Consiliile Județene vor putea premia elevii cu rezultate deosebite la învățătură

2,838 views

Mai mulți deputați din cadrul Grupului Parlamentar al PSD, în frunte cu profesorul Nicolae Georgescu, au elaborat și au inițiat un proiect de lege care modifică și completează Legea educației naționale nr.1 din 2011, astfel încât actul normativ să permită consiliilor județene să se implice în premierea elevilor care obțin rezultate deosebite la olimpiadele, concursurile și competițiile școlare organizate la nivel județean.

Nicolae Georgescu, profesor de istorie și fost director al scolii Tudor Vladimirescu, își continuă astfel activitatea dedicată educației la un alt nivel, cel al Parlamentului României, unde a ajuns în urma alegerilor din decembrie anul trecut.

Camera Deputaților a adoptat deja propunerea legislativă, însă în aceste chestiuni Senatul este for decizional.

În contextul actual, unitățile de învățământ și inspectoratele școlare nu au fonduri suficiente pentru a premia elevii olimpici cu rezultate merituoase la nivel județean. Cu toate acestea, legislația în vigoare prevede implicarea consiliilor județene numai în finanțarea organizării și desfășurării olimpiadelor și a concursurilor școlare locale, nu însă și în asigurarea fondurilor pentru premierea elevilor. În urma modificărilor aduse actului normativ de deputații PSD, printre care și Georgescu, se creează cadrul legal prin care forurile județene pot să se implice în mod direct în finanțarea premiilor acordate acestor elevi. De asemenea, consiliile județene se pot implica și în asigurarea fondurilor pentru acordarea de stimulente financiare cadrelor didactice care s-au ocupat de pregătirea elevilor cu rezultate deosebite la competiții școlare și olimpiade. Modificările aduse de noua lege susțin și motivează copiii din medii sociale defavorizate să învețe și să facă performanță în educație.

Comments

comments