Comandamentul pentru situaţii de urgenţă s-a întrunit vineri la Ministerul Afacerilor Interne, pentru a analiza atenţionările date de meteorologi. Reprezentanţii Administraţiei Naţionale de Meteorologie au emis o atenţionare de viscol puternic în judeţele Teleorman, Olt, Argeş şi Dâmboviţa. De asemenea, meteorologii au spus că de la noapte este posibil să fie emis şi un cod portocaliu de viscol şi zăpadă şi în Argeş. Cea mai afectată zonă va fi autostrada Piteşti – Bucureşti. Meteorologii anunţă şi un cod galben de vânt în Bucureşti şi 14 judeţe ale ţării. Viteza vântului va depăşi 55 de km/h şi izolat chiar 70 de km/h în Muncipiul Bucureşti şi judeţele Teleorman, Giurgiu, Argeş, Dâmboviţa şi local în Prahova, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău şi Brăila. Vântul va face ravagii şi în judeţele Dolj şi Olt pentru care meteorologii au emis un cod galben care expiră la ora 14. Pe lângă vântul care va sufla la rafală cu peste 65 de km/h vor cădea şi precipitaţii.

Meteorologii au emis un cod galben de vânt puternic şi pentru judeţul Caraş-Severin şi zona de munte din judeţ. La munte, rafalele vor atinge 80 de km/h şi vor spulbera zăpada. Viteza vântului va depăşi, în rest, 60 km/h. Codul a fost emis pentru ziua de vineri 6 februarie 2015 şi este valabil între orele 11 şi 14.

Tot în cursul zilei de vineri meteorologii au emis un cod galben de ninsori şi viscol pentru mai multe zone din ţară. În cursul serii de vineri va ninge abundent în zona munţilor Banatului, cea mai mare parte a Olteniei, a Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, iar ninsorile se vor extinde până dimineaţa în Muntenia şi Dobrogea unde va continua să ningă, în general slab, până la orele după-amiezii. În regiunile sudice, dar şi la munte vântul va sufla cu viteze de peste 60 de km/h, iar în sudul Banatului vor depăşi 80 km/h. Codul galben de ninsori intră în vigoare vineri 6 februarie la ora 16 şi este valabil până a doua zi, 7 februarie 2015, la ora 14.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI