La mulți ani, voluntari! Ei sunt un exemplu pentru noi toți!

576 views

La mulți ani, voluntari! Ei sunt un exemplu pentru noi toți! În fiecare an, pe 5 decembrie, este celebrată Ziua internațională a voluntarilor. Această zi este văzută ca o șansă unică pentru voluntari și organizații de a celebra eforturile lor depuse de-a lungul unui an, de a împărtăși cu ceilalți valorile pe care le prețuiesc și de a-și promova munca lor în cadrul comunităților, organizațiilor neguvernamentale, agențiilor ONU, autorităților guvernamentale sau în cadrul sectorului privat.

Voluntarii reprezintă un sprijin pentru cetățeni! Sunt un exemplu pentru noi toți și au dovedit că mâinile lor salvează suflete și inimi!

În România, voluntariatul a devenit cunoscut începând cu anul 1990, când mai multe organizații internaționale de voluntariat au venit în țară, iar altele au înființat filiale, aducând cu ele experiența în lucrul cu voluntarii și coordonarea lor, se menționează pe www.voluntareuropean.ro. În aceeași perioadă, ONG-urile românești au început să implice voluntari locali în activitățile lor, iar în 1997 au apărut și primele centre de voluntariat. Principalii actori ai mișcării de voluntariat din România sunt: voluntarii; ONG-urile și instituțiile publice care implică voluntari; centrele de voluntariat care intermediază, acolo unde ele există, legătura dintre voluntari și nevoia de voluntari a organizațiilor; companiile sau instituțiile care susțin sau inițiază proiecte de voluntariat pentru angajații lor; mecanisme europene, precum programele de schimburi internaționale de voluntari, cum este și Serviciul European de Voluntariat.
(sursa foto: IGSU – Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania)

Comments

comments

DISTRIBUIȚI