La mulți ani, Maria Mădălina Lupu! Spectacol aniversar cu sala arhiplină

Maria Mădălina Lupu, copilul-minune al naiului argeşean și românesc, a fost sărbătorită la zi aniversară printr-un spectacol organizat de Centrul Județean de Cultură și Arte Argeș al Consiliului Județean Argeș.

Spectacolul s-a desfășurat cu sala Casei de Cultură a Sindicatelor arhiplină, dovadă a aprecierii și iubirii de care Mădălina se bucură din partea admiratorilor și susținătorilor, veniți inclusiv de peste hotare.

Ansamblul Doina Argeșului, Cătălin Iancu și Fuego, Cătălin Iancu Jr., Gabriel Dumitru, Alina și Romeo Negoiasă, Ansamblul Doruri Muscelene, Ansamblul Doruri de câmpie, Corul Seminarului Teologic Neagoe Basarab din Curtea de Argeș, Vasile Răducu, Ionuț Cîrstea, Grațian Bădescu, David Sturzeanu, Ilinca Din au urcat pe scenă datorită și pentru Mădălina Lupu!

Mădălina a început să studieze naiul de la vârsta de 8 ani sub îndrumarea profesorului Ionuț Cîrstea, iar de câțiva ani este eleva maestrului Gheorghe Zamfir. Este eleva Liceului de Arte “Dinu Lipatti” la catedra profesoarei Gina Sandu, în penultimul an.

Din copilărie a îndrăgit folclorul și instrumentele tradiționale. Cântă la cimpoi, ocarină, tâlv, tilincă, fluier, caval, nai și, recent, studiază flautul.

Pe parcursul anilor a obținut peste 100 de premii la festivaluri și concursuri și a participat la turnee internaționale în Cehia, Croația, Olanda, Germania, China, Grecia, Turcia și Bulgaria.

La teatrul „Al. Davila” îl întâlnește pe Paul Surugiu prin proiectul ART by Fuego, alături de care participa la trei turnee naționale consecutive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here