ENORIAŞI VIRTUALI Calinic a făcut pact cu…Internetul, aşa că stând în faţa unui calculator puteţi trimite pomelnice şi acatiste printr-un simplu clik pe site-ul Arhiepiscopiei. Biserica din Argeş este una deschisă spre modernism, iar cel mai bun exemplu este faptul că Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului ţine pasul şi cu Internetul. Aşa se face că, mai nou, cei care nu au timp să ajungă la Mănăstirea Curtea de Argeş pentru a da un Acatist sau a scrie un Pomelnic, o pot face online, direct pe site-ul Arhiepiscopiei, printr-un simplu click pe secţiunea „Donaţii”.
Singura condiţie ca să poţi trimite un pomelnic este să devii membru al bisericii. Odată ajuns enoriaş online, asta după ce primeşti binecuvântarea administratorului site-ului, IT-istul în pomelnice, eşti întâmpinat de următorul mesaj: „Trimiteţi pomelnicul familiei dvs. completând în formularul de mai jos, în caseta „Subiectul mesajului”  slujba la care doriţi să fiţi pomenit (POMELNIC pentru Acatist, Sf.Maslu, Sf. Liturghie), iar în caseta „Scrieţi textul în caseta de mai jos” prenumele tuturor celor pe care doriţi să fie pomeniţi la Sf. Altar”.
Când cutia online cu pomelnice se umple, un preot se apucă de printat, iar un al doilea, de aşezat Pomelnicele pe secţiuni: „vii” sau „morţi”, şi, bineînţeles, pe slujbele la care enoriaşii virtuali doresc să fie pomeniţi. Deşi soluţia pomelnicelor online a Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului este în trand cu moda, noi considerăm că i-ar fi mult mai simplu ÎPS Calinic dacă ar accepta să-i bage pe enoriaşi în direct prin telefon în timpul slujbei, moment în care aceştia să-şi spună rugile către Dumnezeu.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI