La mitingul de la Dacia, liderul de sindicat Constantin Avram le-a cerut oamenilor să nu mai voteze toţi boşorogii politici

„Ponta făcut Mickey Mouse, Johannis un preşedinte care abia ştie să lege trei vorbe în limba română, iar Băsescu avea sânge de preşedinte în el”, au fost câteva dintre declaraţiile făcute de unul dintre liderii de sindicat.

Peste 8.000 de oameni au participat luni la mitingul organizat de Sindicatul Autoturisme Dacia la Mioveni, sindicaliştii solicitând, printre altele, şi urgentarea construcţiei autostrăzii Piteşti-Sibiu. Acesta a fost cel mai mare miting organizat în România, în 2016.

Protestatarii au scandat împotriva Guvernului, solicitând demararea urgentă a construcţiei autostrăzii Piteşti-Sibiu, modificări legislative care să descurajeze importul de maşini second-hand, modificarea legislaţiei în vederea introducerii contractelor de muncă la nivel naţional şi la ramură, dar şi asigurarea unei asistenţe medicale la standarde europene, ţinând cont de necesităţile sanitare ale locuitorilor din Mioveni şi din împrejurimi.

Unul dintre cei mai vocali lideri de sindicat de la Dacia a fost Constantin Avram, de la vopsitorie, cel care a criticat toată clasa politică în frunte cu preşedintele Klaus Iohannis, despre care a spus că abia leagă câteva cuvinte în limba română şi nu are sânge de preşedinte, aşa cum avea Traian Băsescu: “Suntem aici, în această piaţă, să protestăm împotriva Guvernului, împotriva politicienilor cu patru puncte de vedere: Autostrada Piteşti – Sibiu, legislaţia muncii, programul Rabla şi în cele din urmă, un spital orăşenesc la standarde europene în Mioveni.

Chiar dacă nu a zis nimeni aici, o zic eu! Trebuie implicare mai multă din partea Consiliului Local şi a Primăriei Mioveni. Cheltuirea banilor publici pentru echipa de fotbal la Mioveni ar trebui lăsată mai încet şi mai multă implicare pentru acest spital la standarde europene. Mă voi întoarce împotriva acestor politicieni care ne mint de 26 de ani, care ne mint când este campanie electorală, se bazează pe naivitatea noastră, a românilor, se văd votaţi şi după aceea nici nu mai trec să ne întrebe ce ne doare. Aceştia sunt politicienii României!

Această autostradă Piteşti – Sibiu este o autostradă pentru toată ţara, care leagă portul Constanţa până la vama Nădlag. Portul Constanţa însă este sabotat şi cred că este un interes din afară venit să nu facem această autostradă în favoarea portului din Olanda, Rotterdam. Sunt interese din afară venite. Ne bâlbâim de vreo câţiva ani să facem această autostradă cu bani europeni, 85% sunt bani veniţi de la Uniunea Europeană, dar politicienii noştri români nu vor să facă această autostradă.

Judeţul Argeş are 17 deputaţi şi nu am auzit unul că se bate cu pumnul în piept pentru această autostradă. Nici pe cei de la PSD sau PNL, dar nici pe alţi politicieni…

Aşa cum au zis şi colegii mei, politicienii români se zbat pentru alte legi, pentru câinii ciobanilor, dar să facă o legislaţie a muncii?! O avem promisă de la Victor Ponta şi aşa arămas. Exact cum am spus atunci despre Ponta că este: Mickey Mouse al României…! Un mincinos, la fel ca mincinoşii de la PSD din Parlamentul României!

Cât cred că îi mai tolerăm pe aceşti guvernanţi? Vor veni şi în această toamnă să îi alegem, vor veni cu vorbe frumoase, iar să ne mintă, să ne păcălească! Vă rog din suflet, la noi este această chestie. SĂ nu îi mai votăm: nici pe cei de la PSD, nici de la PNL, nici de la alte partide! Să votă oameni noi, oameni tineri!

De ce nu vrem să lansăm în politică oameni tineri? Pentru că nu putem de aceşti boşorogi, să le zic aşa, aceşti ruginiţi ai partidelor vechi!

Am cerut şi le cerem susţinerea programului Rabla, care ajută industria autohtonă de automobile. Suntem unii dintre cei mai mari plătitori de taxe şi impozite la stat şi ne tratează cu indiferenţă şi acest Guvern şi aceşti politicieni ai României!

Am avut încredere în acest Guvern de tehnocraţi! Prim-ministru al României a venit cu soluţia să mărească taxe şi impozite la apartamente şi maşini. Ăsta este Guvernul! Jos Guvernul!

Avem un preşedinte, numai preşedinte nu este acesta! De abia ştie să lege trei vorbe în limba română! Şi-a pus un Guvern de tehnocraţi, să ne lase, să se ducă toţi! Mai bun era Băsescu că avea sânge de preşedinte în el!

Solicităm o mai mare implicare şi din partea Primăriei Mioveni şi Consiliului Local pentru construcţia autostrăzii, a schimbării legislaţiei muncii şi pentru acest spital! Cea mai mare parte a lucrurilor este la Primăria Mioveni pentru acest spital. Are tot sprijinul sindicatului, al cetăţenilor oraşului Mioveni, vrem şi implicarea dânşilor!”, a declarat liderul de sindicat Constantin Avram.

Ascultă aici {datmp3}vocee.mp3{/datmp3} înregistrarea integrală cu discursul liderului de sindicat Avram…

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here