Ce este discriminarea, care sunt efectele acestui fenomen, cât este de periculoasă, de ce există şi cum ne protejăm?

La toate aceste întrebari au aflat răspunsul elevii Colegiului Naţional “Vlaicu Vodă” din Curtea de Argeş. Aici a avut loc prima sesiune de informare în cadrul proiectului “Teatru şi Viaţa”, un proiect iniţiat de Asociaţia pentru Dialog Intercultural.

S-a discutat despre obiectivele dar şi despre activităţile care vor avea loc în cadrul proiectului dar şi despre obiectivele Fondului ONG în Romînia. Concret, tinerii au aflat cum să conştientizeze necesitatea drepturilor omului şi a valorilor democraţiei europene.

De altfel, cum să experimenteze cetăţenia participativă prin acţiuni de voluntariat mai ales că, în cadrul sesiunii de informare, a avut loc şi o dezbatere care s-a numit chiar “Voluntariat şi Cetăţenia participativă”. Elevii au fost foarte activi şi interesaţi de proiectul “Teatru şi Viaţa”. “Este o acţiune foarte interesantă, este important să cunoaştem drepturile omului şi valorile democraţiei europene. Elevii de la Colegiul National “Vlaicu Vodă” vor să înveţe să acţioneze conform acestora” a spus Alexandru Anghelina, elev la Colegiul National “Vlaicu Vodă”.

Rolul sesiunilor de informare în cadrul proiectului este destul de simplu. Tinerii trebuie să înţeleagă importanţa acestui proiect pentru o dezvoltare socială durabilă. Deasemenea, elevii trebuie să se implice în activităţi care necesită şi dezvoltă responsabilitate civică.

 

“Cred că a fost o sesiune foarte interesantă. Elevii au fost foarte interesaţi şi vor să participe în număr mare. Nu ne-am închipuit că vor să participe într-un număr atât de mare şi cred că selecţia grupului ţintă va fi foarte, foarte dificilă. Este important că am început, este important că elevii ştiu despre ce este vorba şi ştiu cât este de necesară cetăţenia participativă. Deasemenea este important că aceşti elevi vor deveni voluntari ai Asociaţiei pentru Dialog Intercultural”, a spus Tania Nicolau, preşedinte Asociatia pentru Dialog Intercultural.

Peste 100 de elevi dar şi zeci de profesori au fost prezenţi la sesiunea de informare de la Colegiul Naţional “Vlaicu Vodă”, elevi care şi-au exprimat deja dorinţa de a face parte din acest proiect, un proiect finanţat prin granturile Spaţiului Economic European 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. În perioada următoare sesiuni de informare vor avea loc şi la Colegiul Naţional „Octav Onicescu” din Bucureşti dar şi la Liceul Bulgar „Hristo Botev”.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI