La 3 ani de la incediul din clubul Colectiv nu am învăţat nimic! Licee, şcoli şi grădiniţe din Argeş – fără autorizaţie de securitate la incendiu. Tragedia din Clubul Colectiv este cel mai mare dezastru petrecut în România în ultimii 28 de ani. Incendiul din clubul Colectiv din București a avut loc în noaptea de vineri 30 octombrie 2015, în incinta unui club situat în Sectorul 4 din București într-o fostă hală a fabricii Pionierul. Au decedat 64 de persoane, iar alte 186 au fost rănite.

Incendiul de la Colectiv a fost cel grav incendiu din România dintr-un club de noapte și cel mai grav accident din țară de după anul 1989, depășind după numărul de decese accidentul aviatic de la Balotești din 1995 în care au murit 60 de persoane.

La 3 ani de la cel mai mare dezastru din România nu am învățat nimic!

În Pitești, 13 clădiri care aparțin unor unități de învățământ nu au autorizație de securitate la incendiu. Este vorba de următoarele grădinițe, școli și licee: Colegiul Național ”Alexandru Odobescu” – sala multimedia; Colegiul Național ”Zinca Golescu” – corpul 2; Colegiul Economic ”Maria Teiuleanu” – cămin școală; Grădinița cu program prelungit ”Albă ca zăpada” – extindere corp P+1E; Grădinița cu program prelungit ”Floare de colț” – corpul 1; Școala Gimnazială ”Nicolae Simonide” – atelier școală și grădiniță; Școala Gimnazială ”Traian” – sala de sport; Școala Gimnazială ”Tudor Vladimirescu” – corpul 1; Liceul de Artă ”Dinu Lipatti” – corpul A și corpul B.

La nivel de județ, situația este dezastruoasă. Din cele 533 de clădiri care aparțin unor unități de învățământ nu au autorizație de securitate la incendiu 218.

Comments

comments