Laura Codruţa Kovesi a anunțat luni, 9 iulie, după revocare, că nu va mai rămâne în DNA, dar își va continua cariera de procuror. Fosta șefă a Anticorupției a comentat că decretul de revocare lasă un mare semn de întrebare, respectiv statutul procurorilor și independența acestora în raport cu Ministrul Justiției. Kovesi a afirmat, totodată, că modificările aduse legislației penale arată că politicienii „vor protecție”.

De asemenea, fosta șefă a DNA, a ținut să le transmită românilor un mesaj important: “Am un mesaj deopotrivă pentru procurori și pentru societate. Corupția poate fi învinsă. Nu abandonați lupta”.

Kovesi a adăugat că decretul de revocare lasă „un mare semn de întrebare”, respectiv problema subordonării procurorilor ministrului Justiției. „Decretul de revocare lasă un mare semn de întrebare. Va exista o subordonare discreţionară a procurorilor şefi faţă de ministrul Justiţiei? Nu comentez decizia CCR, însă aş vrea să arăt că motivarea sugerează că procurorii ar putea fi în viitor subordonaţi ministrului Justiţiei. Şi de aceea cred că o clarificare rămâne în continuare necesară”, a precizat fosta șefă a DNA.

Comments

comments