Klaus Iohannis nu va participa la sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis vineri, 23 noiembrie 2018, Patriarhului Daniel o scrisoare în care anunță că nu va putea fi prezent la evenimentul sfințirii Catedralei Mântuirii Neamului din motive ce țin de agenda europeană.

Motivul absenței șefului statului este participarea sa duminică la reuniunea extraordinară a Consiliului European de la Bruxelles.

Textul integral al scrisorii

Preafericirea Voastră,

Vă mulţumesc pentru calda invitaţie de a participa la ceremonia de sfinţire a Catedralei Mântuirii Neamului. Din păcate, din motive care ţin de agenda europeană, nu voi putea lua parte la evenimentul de duminică, 25 noiembrie 2018.

Sfinţirea Catedralei Mântuirii Neamului reprezintă, pentru credincioşii ortodocşi din ţară şi din diaspora, o sărbătoare cu o încărcătură istorică şi simbolică aparte. Participarea Patriarhului Ecumenic Sanctitatea Sa Bartolomeu I, împreună cu ierarhi ai Bisericilor ortodoxe surori, arată legătura profundă care ne uneşte în spiritul credinţei şi al valorilor creştine pe care Biserica le cultivă în societate.

Ridicarea Catedralei Naţionale a fost posibilă printr-un efort susţinut al Bisericii Ortodoxe Române şi al credincioşilor. Acest locaş de rugăciune ne aduce împreună într-unul dintre cele mai importante momente pentru poporul român: celebrarea Centenarului Marii Uniri.

În acest moment deosebit, Vă rog să primiţi, Preafericirea Voastră, urările mele sincere de sănătate și slujire rodnică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.