Preşedintele Klaus Iohannis a avut luni, la Palatul Cotroceni, o nouă şedinţă cu membri ai Guvernului pe tema măsurilor privind gestionarea epidemiei COVID-19. Klaus Iohannis a decis că starea de urgență nu va fi prelungită, iar din 15 mai va intra în vigoare starea de alertă. Președintele a precizat că vor fi deschise saloanele de coafură, cabinetele stomatologice și muzeele. Din localități se va putea ieși pentru probleme medicale, în interes de serviciu și pentru activitate sportivă individuală. În localitățile carantinate nu se vor relaxa măsurile de restricție.

Din 15 mai se vor deschide saloanele de coafură, frizerie, cabinetele stomatologice, muzeele

”Nu va mai fi nevoie să declarăm unde mergem, este un prim pas important. Din 15 mai se vor deschide saloanele de coafură, frizerie, cabinetele stomatologice, muzeele. Toate, în condiții speciale de distanțare, de igienă. Cu toții vom purta mască de protecție când sunt în spații închise, când ne deplasăm cu mijloacele de transport în comun. Rămâne interdicția că sunt interzise întâlnirile cu mai mult de trei persoane, asta și când ieșim pentru mișcare în aer liber. Sportivii de performanță vor putea să înceapă cantonamentele, dar nu vor începe competițiile sportive, decât după o perioadă de pregătire. Bazele sportive nu sunt deschide pentru amatori”, a declarat Klaus Iohannis.

”Deplasările vor fi restricționate pentru a pleca din localitate. Sunt câteva excepții. Este voie să se plece pentru probleme medicale, în interes de serviciu, pentru sport individual”, mai declară președintele.

Comments

comments