Klaus Iohannis, consultări cu partidele parlamentare la Palatul Cotroceni. Azi va anunța numele noului premier desemnat

Klaus Iohannis, consultări cu partidele parlamentare la Palatul Cotroceni. Azi va anunța numele noului premier desemnat. Klaus Iohannis se întâlnește azi cu partidele parlamentare la consultări, fiind a treia rundă de discuții în vederea formării unui guvern după demiterea Guvernului Orban prin moțiune de cenzură, în luna februarie.

Președintele României urmează să anunțe vineri seara numele premierului desemnat iar apoi are la dispoziție 10 zile pentru a forma noul guvern și a cere votul Parlamentului.

Iohannis va avea consultări cu PNL de la ora 13, cu PSD de la 13.30, USR de la 14, cu UDMR de la 14.30, cu PMP de la 15, cu ALDE de la 15.30, cu Pro Romania de la 16 și cu Grupul parlamentar al minorităților naționale de la 16.30, potrivit Administrației Prezidențiale.

În cursul zilei de ieri, Florin Cîțu și-a depus mandatul de premier desemnat cu puțin timp înainte de votul de învestire pentru guvernul său. Cîțu a explicat că a luat această decizie pentru că atunci când Iohannis l-a desemnat, putea fi luată în calcul soluția alegerilor anticipate, însă acum nu mai e vorba de așa ceva.

„Decizia Președintelui Klaus Iohannis de a mă desemna pentru funcția de Prim-Ministru a fost o onoare. Însă ea a fost luată în contextul în care alegerile anticipate erau o soluție agreată de majoritatea partidelor. Această variantă nu mai există astăzi”, a spus Cîțu după ce a renunțat la funcția de premier.

În urmă cu câteva ore înainte de anunțul lui Cîțu, CCR a declarat neconstituțională ordonanța de urgență privind alegerile anticipate. Astfel, alegerile anticipate nu pot fi organizate mai repede de finalul lunii iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.