Judecătoarea Dana Gîrbovan, propusă pentru postul de ministrul al Justiției, şi-a dat demisia din magistratură

Judecătoarea Dana Gîrbovan, propusă pentru postul de ministrul al Justiției, şi-a dat demisia din magistratură. Ea a anunţat luni, pe contul său de Facebook, că și-a depus cererea de demisie din magistratură. Acesta este un pas important pentru preluarea postului, care este incompatibil cu statutul de magistrat.

Anunţul despre propunerea judecătoarei Gârbovan a fost făcut de premierul Dăncilă vineri, aceasta declarând că aceasta este cea mai bună variantă pentru acest minister.

„€Azi, 26 august 2019, la ora 9.00, am inregistrat la Sectia pentru judecatori a CSM solicitarea de a se lua act de demisia mea din magistratura. În toata activitatea de judecator am spus ceea ce am crezut si am crezut in ceea ce spun, chiar daca nu era pe placul unei majoritati de moment. Odata ce am acceptat de principiu propunerea de a conduce Ministerul Justitiei, mi se pare firesc sa imi dau demisia din magistratura, pentru ca procedura efectiva de numire sa poata fi initiata” a scris Dana Gîrbovan pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here